Elektricien inhuren? | Vind een elektromonteur bij jou in de buurt
Home » Profielen » Elektricien / Elektromonteur

Elektricien inhuren

Op klussersvinden.nl vind je een professionele elektricien of elektromonteur bij jou in de buurt. Voor kleine klussen in en rondom het huis. Of grotere klussen en projecten. Plaats simpel en gratis je klus. Ontvang reacties van verschillende gekwalificeerde elektriciens of browse hier door de onderstaande vakmannen en neem contact op voor een persoonlijke offerte.
Gratis klus plaatsenIk ben een vakman

Meld je aan of log in om meer vakmannen te bekijken

Inloggen

Wat kost een Elektricien?

Wie goedkoop uit wil zijn kan een ongecertificeerde elektricien inhuren. Dat is echter onverstandig. Het werken met elektriciteit is niet zonder risico. Bedenk dat door de verzekering de schade die ontstaat als er dan iets misgaat, zoals het veroorzaken van kortsluiting, niet wordt vergoed. Schakel dus altijd een elektricien in die over de benodigde certificering(en) beschikt.

Elektricien Uurloon elektricien Opmerking(en)
Ongecertificeerde elektricien €10 – €25 Elektricien zonder diploma of certificaten raden wij sterk af
ZZP’er / eenmanszaak €35 – €45 Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf
MKB’er €45 – €70 Grotere erkende organisatie

Voor een echte vakman moet uiteraard een bepaald bedrag worden betaald. Het uurloon van een erkende elektricien varieert dan tussen de 15 en 25 euro. Een elektricien met een eenmanszaak (ZZP) vraagt tussen de 30 en 35 euro. Het duurste is een elektricien uit het mkb. Het uurloon bedraagt dan tussen de 40 en 60 euro.

Welke keuzes zijn van invloed op de prijs?

Er zijn verschillende soorten projecten die te maken hebben met elektriciteit. Van het aanleggen van elektriciteit in een woning, tot slechts verlichting of stopcontacten aanleggen. Vervangen van meterkasten enz.

De prijzen hiervan kunnen sterk variëren afhankelijk van o.a. het uurtarief van een elektromonteur en de totaalprijs. Ook de regio van de vakman kan een grote rol spelen in de prijs. Bij grotere projecten zoals het vervangen van een meterkast is het dan ook handig om vooraf een totaalprijs te bespreken.

Wat doet een elektricien?

Een elektrotechnische installatie, zoals een lichtinstallatie en een brandmeldinstallatie, moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd. Dat is het werk van een elektromonteur. Ook kan een elektromonteur elektrotechnische installaties testen, onderhouden en repareren.

De werkzaamheden van een elektromonteur

Een elektromonteur (elektricien) heeft een uitgebreid takenpakket. Hij installeert alles wat met elektra te maken heeft, zoals elektrische bedrading, machines, schakelkasten en stroomonderbrekers. De door hem geïnstalleerde elektrotechnische installatie moeten natuurlijk goed functioneren.

Het is dus noodzakelijk om de werking regelmatig te controleren. Om storingen te voorkomen is er natuurlijk onderhoud nodig. Installaties moeten regelmatig worden gereinigd en tijdig worden gerepareerd. Als een installatie niet meer functioneert, moet de elektromonteur de oorzaak weten te achterhalen. Natuurlijk moet hij de installatie kunnen repareren en defecte onderdelen kunnen vervangen.

Elektrische systemen en elektrische installaties moeten voldoen aan allerlei normen. Een elektromonteur weet precies aan welke normen elektrische systemen, installaties en bedrading moet voldoen. Het behoort dan ook tot zijn takenpakket om te controleren of er aan de voorgeschreven normen en voorschriften, zoals NEN 1010 en 3140, wordt voldaan. Wordt aan bepaalde normen op het gebied van veiligheid, arbo of kwaliteit niet voldaan? Het is dan de taak van de elektromonteur op ervoor te zorgen dat er wel aan de normen wordt voldaan.

Niet onbelangrijk is de adviesfunctie van de elektromonteur. Heeft hij geconstateerd dat bepaalde installaties niet goed functioneren? Worden er zelfs bepaalde risico’s gelopen? Een elektromonteur moet de leiding van een bedrijf in dat geval tijdig waarschuwen, zodat het veilig functioneren van de elektrische systemen en installaties in het bedrijf kan worden gegarandeerd.

Bespaartips

Zojuist is al opgemerkt dat het niet verstandig is om op zoek te gaan naar de goedkoopste elektricien. De goedkoopste elektricien is doorgaans geen erkende elektricien. Ga in ieder geval op zoek naar een erkende elektricien. Er zijn wel degelijk verschillen tussen de uurtarieven van de verschillende elektriciens. Voor kleinere, eenvoudige klusjes in huis rekent een erkende elektricien tussen de 20 en 35 euro per uur. Heeft een erkende elektricien een wat moeilijkere klus, zoals het verplaatsen van een meterkast, dan is het uurtarief aanmerkelijk hoger.

Een echt goedkope erkende elektricien bestaat niet. Het loont wel de moeite om op het internet te zoeken naar een elektricien met een scherp uurtarief, zeker als er een grote klus moet worden gedaan. Je kunt bij diverse bedrijven offertes opvragen. Ook kun je natuurlijk in je kennissenkring vragen of die een erkende elektromonteur weten met een scherp uurtarief.