Metselaar inhuren? [handig prijsoverzicht] | Direct contact
Home » Profielen » Metselaar

Metselaar inhuren

Op klussersvinden.nl vind je een professionele metselaar bij jou in de buurt. Plaats simpel en gratis je klus. Ontvang reacties van verschillende gekwalificeerde vakmannen of browse hier door de onderstaande vakmannen en neem contact op voor een persoonlijke offerte.
Gratis klus plaatsenIk ben een vakman

Meld je aan of log in om meer vakmannen te bekijken

Inloggen

Wat kost een Metselaar?

De kosten voor metselwerk kunnen behoorlijk verkeren. De uiteenlopende tarieven zijn talrijk en bovendien is metselwerk verre van een eenvoudige klus. Daarom heb je uiteraard ook graag dat het werk vakkundig en goed gebeurd. En het liefst tegen een geschikt tarief.

De kosten voor metselwerk hanteer je doorgaans aan de hand van een aantal factoren. Gemiddeld genomen kost het metselen ongeveer €100 per vierkante meter. Maar let op: dit is zonder voorrijkosten en voor de metselaar zelf kan je gerust uitgaan van gemiddeld €30 per uur.

Een prijs per vierkante meter loopt vrijwel altijd uiteen bij metselaars onderling. Toch is er wel een richtsnoer waar je je op kan richten voor een schatting van de kosten voor het metselwerk.

Metselaar Uurloon Metselaar Opmerking(en)
Ongecertificeerde metselaar €10 – €25 Metselaar zonder diploma of certificaten raden wij sterk af
ZZP’er / eenmanszaak €35 – €45 Klein gecertificeerd metselaarsbedrijf
MKB’er €45 – €70 Grotere erkende organisatie

Voor een echte vakman moet uiteraard een bepaald bedrag worden betaald. Het uurloon van een erkende elektricien varieert dan tussen de 15 en 25 euro. Een elektricien met een eenmanszaak (ZZP) vraagt tussen de 30 en 35 euro. Het duurste is een elektricien uit het mkb. Het uurloon bedraagt dan tussen de 40 en 60 euro.

Welke keuzes zijn van invloed op de prijs?

Op de prijs zijn een aantal factoren of keuzes van invloed. De kosten voor het metselwerk bijvoorbeeld af van:

  • wat voor stenen er gemetseld moeten worden
  • of het metselwerk nodig is voor binnen en/of buiten
  • hoeveel oppervlak (vierkante meters) metselwerk vraagt
  • of de situatie om isolatie vraagt
  • of de situatie om het leggen van een fundering vraagt
  • of sprake is van dat het metselwerk dragend of juist niet dragend moet zijn

Wat doet een elektricien?

Wat zijn de werkzaamheden van een metselaar precies? Wanneer je een metselaar zoekt, houdt er dan in eerste instantie rekening mee dat het metselen zelf een specialistische job is. Dat betekent dat een gedegen metselaar nauwkeurig werkt en bovendien de nodige ervaring heeft in zijn of haar vakgebied. De werkzaamheden zijn in te delen in drie soorten:

  • constructief metselwerk
  • herstelwerk
  • voegen

Herstellen van metselwerk

Metselwerk kan slijten over de jaren of schade oplopen. Zo kunnen bakstenen ‘afschilferen’ of het voegwerk kan uitslijten. Als scheuren ontstaan in het metselwerk is dat veelal door een probleem in de funderingen. Inboeten is de meest geschikte manier om scheuren te herstellen. De metselaar verwijdert de oude en gescheurde bakstenen en vervangt deze door nieuwe stenen. Afgeschilferde bakstenen hebben vaak een direct verband met een vochtprobleem. De baklaag is verdwenen, waardoor de bakstenen zeer gevoelig zijn. Een metselaar brengt een geschifte steen aan om de waterdichtheid te herstellen.

Voegen

Voegwerk duidt op de overgang of naad tussen twee materialen. Dit kan gelijk of verschillend materiaal zijn met betrekking tot planken, tegels en de eerder genoemde bakstenen. Bij voegen is er sprake van staand voegwerk of liggend voegwerk.

Bespaartips

Om de kosten bij voorbaat al zo min mogelijk uit de hand te laten lopen, is het raadzaam bij het prijs overleg voorafgaand aan het werk al afspraken te maken. spreek bij dit overleg al duidelijk af wat er zoal bij de prijs zit inbegrepen en hoeveel uur het werk in beslag neemt.

De kosten voor deskundige metselaar zijn geen habbekrats. Je betaalt eenmaal voor kwaliteit, alhoewel het allerminst zo is dat de allerduurste metselaar het allerbeste werk aflevert. Daarom loont het absoluut om bijvoorbeeld eens op het internet rond te kijken naar reviewsites.

Met behulp van reviews kan je de ervaring en beoordeling van consumenten bekijken die je voor zijn gegaan bij een metselaar of bedrijf. Om kosten te besparen op een metselaar zoek je naar een voor jou geschikte verhouding van prijs en kwaliteit.

Neem als minimum tien recensies als je deze websites afgaat. Tenminste tien beoordelingen geven een degelijk beeld waar je je verwachtingen op kan baseren. Ook kunnen ervaringen ‘uit de eerste hand’ van familie of vrienden een goede bron zijn voor metselwerk met hoge kwaliteit voor een goede prijs.