Home / CV monteur

CV monteur

Een CV monteur nodig? Plaats een klusopdracht en kom gratis en vrijblijvend in contact met CV monteurs die kunnen helpen met al jouw CV gerelateerde klussen.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Aangesloten CV monteurs:

Appie Fouta
Naam: Appie Fouta

ABFO Bouw is een veelvoudig bedrijf. Wij…

Yessin Morgenroodt
Naam: Yessin Morgenroodt

Ik ben een net begonnen jongen onderneme…

Naam: Thomas Kiene

Professioneel klusbedrijf voor diverse w…

Marvin Tielrooy
Naam: Marvin Tielrooy

Voor al uw installatiewerk bent u bij Ti…

Goed onderhoud aan de CV ketel is ontzettend belangrijk. Door de cv-ketel te onderhouden, blijft de ketel goed en veilig werken. Bovendien verlengt het de levensduur van de ketel.

Het cv-ketel-onderhoud verkleint de kans op storing, onnodige en dure reparaties en koolmonoxidevergiftiging. U kunt een aantal zaken zelf doen om de cv-ketel te onderhouden.

Maar het is ook belangrijk dat u periodiek een specialist inhuurt voor de onderhoudsbeurt.

Hier leest u alles over het belang van het onderhoud, de onderhoudsbeurten door een specialist en welke kosten u mag verwachten.

Periodieke onderhoudsbeurt cv-ketel

Bij een onderhoudsbeurt wordt de ketel goed afgesteld, gereinigd en gecontroleerd. Wat er precies gecontroleerd wordt bij een onderhoudsbeurt, hangt af van het installatiebedrijf.

De UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie van de installatiebranche, heeft aanbevelingen opgesteld voor de cv-ketelinstallateurs. Dit gebeurde naar aanleiding van een rapport over het gevaar van koolmonoxide. Het bleek dat tijdens de onderhoudsbeurten van cv-ketels te weinig aandacht ging naar de veiligheid van de installatie. Ook bleek dat er door goed onderhoud aan de ketels veel koolmonoxide ongevallen voorkomen konden worden.

Is het onderhoud van uw cv-ketel verplicht?

Het onderhoud aan de cv-ketel is nog niet wettelijk verplicht, maar daarom is het niet minder belangrijk. Ook is regelmatig onderhoud meestal een voorwaarde van de fabrikant om aanspraak te maken op de garantie van de cv-ketel.

Per fabrikant verschilt het hoe vaak de cv-ketel onderhouden moet worden. Jaarlijks of eens per twee of drie jaar bijvoorbeeld. Indien u zich hier niet aan houdt vervalt uw recht op de garantie. En dat is lastig want cv-ketels zijn een behoorlijke uitgave. Maar ook vanwege de veiligheid is regelmatig onderhoud verstandig.

Hoe vaak cv-ketel-onderhoud

Hoe vaak onderhoud vereist is om de werking en veiligheid van de ketel te waarborgen is afhankelijk van zaken zoals de leeftijd van de ketel, het type en het merk. Meestal wordt aangeraden om de cv-ketel minstens eens in de twee jaar te laten controleren. Dit advies verschilt ook nog eens per installatiebedrijf. Zorg er voor dat u niet meer dan twee jaar tussen twee beurten laat zitten.

Veiligheid cv-ketel

Onderhoud aan de CV ketel is belangrijk voor de veiligheid in uw huis. Als de ketel niet goed is onderhouden loopt u het risico op kortsluiting door de slijtage van de onderdelen. Zo kan brand ontstaan en daarnaast is er het risico op het vrijkomen van koolmonoxide door onvolledige gasverbranding.

Koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide is levensgevaarlijk, met name omdat u het niet kan ruiken, proeven of zien. Het inademen van koolmonoxide leidt snel tot bewusteloosheid en zelfs de dood men niet op tijd gealarmeerd wordt. Koolmonoxide wordt 250 keer sneller in uw bloed opgenomen dan zuurstof. Er sterven in Nederland jaarlijks vijf tot tien mensen aan deze koolmonoxidevergiftiging, nog eens honderden raken gewond.

U kunt koolmonoxidevergiftiging herkennen aan klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, verwarring en hartritmestoornissen. Maar de aanwezigheid van koolmonoxide is ook te zien aan de oranje of gele cv-ketelvlammen want de vlammen horen blauw te zijn. Als er koolmonoxide vrij gekomen is moet u meteen handelen en zo snel mogelijk alles openzetten, het gas uitschakelen, iedereen uit de woning halen en natuurlijk 112 bellen. De koolmonoxidevergiftiging is te voorkomen, door een koolmonoxidemelder aan te schaffen. Natuurlijk geldt een koolmonoxidemelder niet als vervanging van periodiek onderhoud.

Onderhoudscontract cv

Vaak bieden cv-installateurs onderhoudscontracten aan. U betaalt een vast bedrag per maand of per jaar voor het onderhouden van de cv-ketel. De regelingen met betrekking tot de materiaalkosten verschillen per contract. De meeste mensen sluiten dit contract af bij het installatiebedrijf van de cv-ketel.

Eenmalig onderhoud cv-ketel

Uiteraard is ook mogelijk om de installateur eenmalig te laten komen om het onderhoud aan de cv-ketel uit te voeren. U heeft dan geen contract nodig maar betaalt per onderhoudsbeurt.

Een goede CV specialist vinden

Er zijn vele installatiebedrijven in Nederland te vinden die onderhoudscontracten voor uw cv-ketel aanbieden. Deze onderhoudscontracten verschillen vaak in de voorwaarden, dekking en prijs. Daarom is het verstandig om meerdere contracten te vergelijken. Via Klussersvinden.nl plaatst u uw klus en selecteert u de juiste onderhouds professional. U kunt op basis van de prijs en recensies de keuze maken.

Onderhoud cv-ketel prijs

Een onderhoudscontract kost u € 50,- tot € 175,- per jaar. Deze prijs is afhankelijk van de dekking en service. Duurdere contracten zijn meestal inclusief materiaalkosten. Vaak wordt er bij een duurder contract snellere service verleend en is de klantenservice bijvoorbeeld 24/7 bereikbaar. Kiest u ervoor om géén onderhoudscontract af te sluiten, dan betaalt u gemiddeld € 80,- euro per beurt. Zonder onderhoudscontract bent u voor onderhoud op basis van één keer per jaar of eens in de twee jaar vaak goedkoper uit.