Elektricien gezocht?

Op zoek naar een professionele elektricien of elektromonteur bij jou in de buurt? Zowel Voor kleine klussen in en rondom het huis, of grotere klussen en projecten. Plaats simpel en gratis je klus. Ontvang reacties van verschillende gekwalificeerde elektriciens of browse hier door de onderstaande vakmannen en neem contact op voor een persoonlijke offerte.

Wat doet een elektricien?

Een elektromonteur (elektricien) heeft een uitgebreid takenpakket. Hij installeert alles wat met elektra te maken heeft, zoals elektrische bedrading, machines, schakelkasten en stroomonderbrekers. De door hem geïnstalleerde elektrotechnische installatie moeten natuurlijk goed functioneren.

Het is dus noodzakelijk om de werking regelmatig te controleren. Om storingen te voorkomen is er natuurlijk onderhoud nodig. Installaties moeten regelmatig worden gereinigd en tijdig worden gerepareerd. Als een installatie niet meer functioneert, moet de elektromonteur de oorzaak weten te achterhalen. Natuurlijk moet hij de installatie kunnen repareren en defecte onderdelen kunnen vervangen.

Elektrische systemen en elektrische installaties moeten voldoen aan allerlei normen. Een elektromonteur weet precies aan welke normen elektrische systemen, installaties en bedrading moet voldoen. Het behoort dan ook tot zijn takenpakket om te controleren of er aan de voorgeschreven normen en voorschriften, zoals NEN 1010 en 3140, wordt voldaan. Wordt aan bepaalde normen op het gebied van veiligheid, arbo of kwaliteit niet voldaan? Het is dan de taak van de elektromonteur op ervoor te zorgen dat er wel aan de normen wordt voldaan.

Elektricien inhuren via klussersvinden?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons wat de Elektricien moet doen in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste Elektriciens. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de Elektricien die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Direct contact met een Elektricien? Plaats gratis uw klus

Wat kost een elektricien?

Een elektrotechnische installatie, zoals een lichtinstallatie en een brandmeldinstallatie, moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd. Dat is het werk van een elektromonteur. Ook kan een elektromonteur elektrotechnische installaties testen, onderhouden en repareren.

Wie goedkoop uit wil zijn kan een ongecertificeerde elektricien inhuren. Dat is echter onverstandig. Het werken met elektriciteit is niet zonder risico. Bedenk dat door de verzekering de schade die ontstaat als er dan iets misgaat, zoals het veroorzaken van kortsluiting, niet wordt vergoed. Schakel dus altijd een elektricien in die over de benodigde certificering(en) beschikt.

Elektricien Uurloon Opmerking
Ongecertificeerde elektricien €10 – €25 Elektricien zonder diploma of certificaten raden wij sterk af
ZZP’er / eenmanszaak €35 – €45 Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf
MKB’er €45 – €70

Voor een echte vakman moet uiteraard een bepaald bedrag worden betaald. Het uurloon van een erkende elektricien varieert dan tussen de 15 en 25 euro. Een elektricien met een eenmanszaak (ZZP) vraagt tussen de 30 en 35 euro. Het duurste is een elektricien uit het mkb. Het uurloon bedraagt dan tussen de 40 en 60 euro.

Welke keuzes zijn van invloed op de prijs

Er zijn verschillende soorten projecten die te maken hebben met elektriciteit. Van het aanleggen van elektriciteit in een woning, tot slechts verlichting of stopcontacten aanleggen. Vervangen van meterkasten enz.

De prijzen hiervan kunnen sterk variëren afhankelijk van o.a. het uurtarief van een elektromonteur en de totaalprijs. Ook de regio van de vakman kan een grote rol spelen in de prijs. Bij grotere projecten zoals het vervangen van een meterkast is het dan ook handig om vooraf een totaalprijs te bespreken.

Bespaartips

Zojuist is al opgemerkt dat het niet verstandig is om op zoek te gaan naar de goedkoopste elektricien. De goedkoopste elektricien is doorgaans geen erkende elektricien. Ga in ieder geval op zoek naar een erkende elektricien. Er zijn wel degelijk verschillen tussen de uurtarieven van de verschillende elektriciens. Voor kleinere, eenvoudige klusjes in huis rekent een erkende elektricien tussen de 20 en 35 euro per uur. Heeft een erkende elektricien een wat moeilijkere klus, zoals het verplaatsen van een meterkast, dan is het uurtarief aanmerkelijk hoger.

Een echt goedkope erkende elektricien bestaat niet. Het loont wel de moeite om op het internet te zoeken naar een elektricien met een scherp uurtarief, zeker als er een grote klus moet worden gedaan. Je kunt bij diverse bedrijven offertes opvragen. Ook kun je natuurlijk in je kennissenkring vragen of die een erkende elektromonteur weten met een scherp uurtarief.

Veelgestelde vragen

Op klussersvinden.nl maakt u samen met een klusser een onderlinge afspraak. Een klusser vooraf contant betalen vinden wij echter niet verstandig!

Onze oplossing? De klusfactuur. Een klusser stuurt u dan een veilige betaallink via ons platform. Klusser ziet dat er is betaald en kan aan het werk. De klusser wordt pas uitbetaald na uw goedkeuring. Zo blijft uw geld veilig!

Meer informatie over klusfacturen vindt u hier.

Op klussersvinden.nl zijn er meer dan 2.000 aangesloten vakspecialisten aanwezig door heel Nederland.

Alle aangesloten klussers beslissen echter zelf op welke opdracht(en) zij wel of niet willen reageren. Het is daarom belangrijk voor u als opdrachtgever uw opdracht zo duidelijk mogelijk te specificeren. Door bijvoorbeeld foto’s toe te voegen. Daarnaast kunt u zelf ook een klusser in de buurt contacteren via ons platform.

U kunt gemakkelijk zelf uw klusaanvraag plaatsen op ons platform in een paar simpele stappen. Heeft u hier hulp bij nodig? Wij kunnen uw klusaanvraag plaatsen of rechtstreeks een afspraak inplannen met een aangesloten klusser.

Via deze link kunt u een terugbel verzoek aanvragen.

1 van onze medewerkers neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om uw klus door te nemen.

Ja, alle offertes die u toegestuurd krijgt en reacties die u ontvangt van klussers zijn geheel vrijblijvend. U kiest zelf wie uw klus kan komen afhandelen. Zo kunt u rustig vergelijken en een keuze maken.