Home / Installatiebedrijf

Vind een installatiebedrijf in de buurt

Een installatiebedrijf nodig voor een klus? Plaats een klusopdracht en kom gratis en vrijblijvend in contact met installatiebedrijven.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Nieuwe installatiebedrijven:

Minggus  Leatemia
Naam: Minggus Leatemia

30 jaar ervaring,denk in oplossingen en…

Marc Schout Velthuijs
Naam: Marc Schout Velthuijs

INS installatietechniek is uw vaste inst…

Naam: Hanan Zeyani

Wij zijn een jong dynamisch installatieb…

NIK Uyting
Naam: NIK Uyting

Hallo, Ik werk al vanaf mijn 15 in de bo…

Naam: Farid Martinus

Van kleine klusjes tot bouw en/of slopen…

In huis is er altijd wel iets te doen. Sommige misschien wel de meeste klussen zijn van die dingen die u niet dagelijks doet. Het vervangen van leidingen bijvoorbeeld, of het plaatsen van sanitair.

Om zeker te weten dat uw werk goed uitgevoerd wordt en u geen schade aan uw huis toe brengt is het een idee om een installatiebedrijf in te huren. Deze experts voeren de werkzaamheden uit zodat u zeker weet dat men goed voorbereid te werk gaat en het resultaat naar wens is.

Wat doet een installatiebedrijf nou eigenlijk?

De werkzaamheden van installateurs zijn behoorlijk divers en uiteenlopend. Er zijn ook verschillende specialisaties binnen de installateurs.

In grote lijnen plaatsen installateurs installaties en voeren tevens het nodig onderhoud aan deze apparatuur uit.

Voorbeelden van de werkzaamheden van een installatiebedrijf

Een betere manier om inzicht te geven in de werkzaamheden van installateurs is met een aantal voorbeelden.

Aanleggen verwarming

Het plaatsen van een cv ketel, radiatoren en het leidingwerk besteedt u uit aan een installatiebedrijf. Maar een warmtepomp, infraroodpanelen en vloerverwarming kan de installateur ook voor u aanleggen. Ook het onderhoud aan deze apparaten is in goede handen bij de installateur.

Het installeren van water- en gasleidingen

Sommige aanpassingen aan uw woning vereisen het verleggen van water of gasleidingen. Bijvoorbeeld als u een nieuwe badkamer wilt of in de keuken de gootsteen ergens anders wilt hebben. Er zijn in ieder geval vele redenen waarbij u er goed aan doet om een vakman in te huren om deze klussen te klaren. Het scheelt u tijd en u weet zeker dat u warm en droog zit.

Plaatsen airco

In de zomer is verkoeling heerlijk, een airco in huis is dan genieten. Misschien is een mobiele unit niet voldoende en wilt u liever een geïnstalleerde airco in huis. Ook dat kan het installatiebedrijf voor u doen. Het installatiebedrijf adviseert u over de opties voor uw woning en kan deze meteen installeren. Ook hier zorgt onderhoud voor behoud en dat kunt u gerust overlaten aan de installateur.

Installeren sanitair

Soms is de scheiding tussen de taken van de ene specialist en een andere niet per se heel duidelijk. Een installateur kan bijvoorbeeld ook helpen met het installeren van sanitair zoals een douche of wasbak.

Werkzaamheden dak

Er zijn ook werkzaamheden die niet door ieder installatiebedrijf worden uitgevoerd, dat zijn de specialisaties. Bijvoorbeeld het plaatsen van panelen op uw dak of het vervangen van een dakgoot. U kunt altijd informatie inwinnen bij bedrijven om te weten wat zij voor u kunnen doen.

Wat kost een installatiebedrijf?

De uiteindelijke rekening die u ontvangt van een installatiebedrijf bestaat uit verschillende onderdelen. Tijd, materiaal en moeilijkheidsgraad spelen een grote rol.

Hoe meer tijd de installateur kwijt is hoe meer hij in rekening brengt, hetzelfde geldt voor het inkomen van het benodigde materiaal. Een goede offerte geeft inzicht in de opbouw van de totaalprijs zodat u deze goed onderling kan vergelijken. Let dan op het uurtarief en de materialen. Maar ook op de afspraken rondom planning, garantie en meerwerk. Gemiddeld rekent een installateur tussen de 30 en 60 euro per uur.

Hoe vindt u een erkend installateur?

Er zijn behoorlijk wat bedrijven en aanbieders, dus hoe vindt u nou de beste aanbieder voor uw klus? Om het consumenten makkelijker te maken zijn er certificaten en keurmerken in het leven geroepen. Als een bedrijf deze heeft weet u als consument dat zij aan de eisen voldoen die gesteld zijn door de instanties die deze verstrekken. Bijvoorbeeld de branchevereniging KvINL.

Zij geven een certificaat uit die specifiek voor de installatiebranche is, dit certificaat geeft aan dat het bedrijf professioneel werkt en vakbekwame medewerkers heeft. Een VCA-certificaat geeft de zekerheid dat uw vakman werkt met aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu. En als een installatiebedrijf lid is van UNETO-VNI staat het voor vakmanschap, kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

Wat is het verschil tussen een loodgieter en een installatiebedrijf?

Misschien is het niet altijd duidelijk waar u moet zijn voor welke klus. Het kan ook zo zijn dat werkzaamheden verschillende werkzaamheden overlappen. Er zijn twee soorten vakmensen te onderscheiden en het verschil zit met name in de specialisaties. Een installatiebedrijf is specialist in het plaatsen en het onderhouden van installaties en een loodgieter heeft meer kennis met betrekking tot het verhelpen van lekkages en verstoppingen.

Vaak werken beide vakgebieden samen. Een groter installatiebedrijf kan dus ook heel goed loodgieters in dienst hebben.