Home / Isolatiebedrijf

Vind een isolatiebedrijf

Een isolatiebedrijf nodig voor een klus? Plaats een klusopdracht en kom direct in contact met verschillende isolatiebedrijven die je kunnen bijstaan.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Nieuwe isolatiebedrijven:

Martijn Verhoeven
Naam: Martijn Verhoeven

All round klusbedrijf met jarenlange erv…

Naam: Hasan Ozkara

Wij zijn gespecialiseerd in – binnenschi…

FIX-IT  Totaalbouw
Naam: FIX-IT Totaalbouw

FIX-IT totaalbouw is een relatief jong e…

Naam: Mike Scherbeijn

Algemene renovatiewerken

Naam: Herman von Dulmen Krumpelmann

Ervaren klusser, voor kleinere klusopdra…

Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat warmte binnen of juist buiten blijft. Dit verhoogt het wooncomfort en scheelt behoorlijk op de energierekening.

Wanneer de warmte in huis blijft, hoeft er minder gestookt te worden. Een tweede vorm van isolatie in uw woning is geluidsisolatie.

Het kan soms wenselijk zijn om geluiden van buiten ook buiten te houden, bijvoorbeeld als u aan een drukke weg of aan een schoolplein woont.

Een isolatiebedrijf kan u daar advies over geven en zij kunnen de klus uiteraard ook uitvoeren. Het inhuren van een erkend en professioneel bedrijf geeft de zekerheid dat de isolatie goed is geplaatst.

Wat doet een isolatiebedrijf?

Isolatiebedrijven helpen u met gedegen advies over het isoleren van uw woning. De vakman weet exact welke isolatie het meeste oplevert en ook wat minder effect heeft. Een gerust makende gedachte, geen onnodige kosten.

Daarnaast kunt u het uitvoeren van de klus aan hen uitbesteden. Zo weet u zeker dat de klus snel en vakkundig geklaard wordt. Enkele werkzaamheden van het isolatiebedrijf worden hier nader toegelicht.

Advies over isolatie

Het isoleren van een woning kan op verschillende manieren gebeuren. Bijvoorbeeld door het isoleren van het dak, of de spouwmuren, de vloer of kruipruimte om zo energie te besparen. Welke isolatie het beste aansluit bij uw wensen en het meeste rendement oplevert verschilt per woning.

Een vakman adviseert over de meest voordelige oplossingen voor uw situatie. Ook voor advies met betrekking tot materialen kunt u bij de adviseur terecht.

Isolatie aanbrengen

Indien u zelf voldoende informatie hebt ingewonnen en u weet waar en welke isolatie u wenst is het aan het isolatiebedrijf om het voor u te plaatsen. Zij beschikken over de juiste materialen en gereedschappen om uw klus goed en snel te klaren.

Waarom isoleren?

De meeste huiseigenaren kiezen voor isolatie vanwege temperatuur of geluid binnenshuis. Isolatie houdt buiten wat u buiten wilt houden, kou, warmte of schreeuwende kinderen.

Een goed geïsoleerde woning bespaart u een hoop energie en daarmee ook de kosten van deze energie. Een goed geïsoleerde woning houdt de warmte in de winter binnen wat betekent dat u minder hoeft te stoken.

In de zomermaanden komt de warmte dan juist weer minder goed binnen en zo blijft uw woning lekker koel. Nieuwbouwwoningen zijn meestal goed geïsoleerd. De isolatie van oudere woningen kan door na-isolatie behoorlijk verbeteren en zo een flinke besparing op de energierekening realiseren. Als u last heeft van geluiden van buiten is isolatie ook de manier om het wooncomfort te verhogen, de isolatie houdt storende geluiden zoals die van een drukke weg fijn buiten.

Wat kost het isoleren van een woning?

Hoeveel u betaalt voor het isoleren van een huis is afhankelijk van de staat van uw woning en het deel van het huis dat geïsoleerd wordt. Vaklui rekenen daarom meestal een prijs per klus.

Er zijn manieren om een goedkoper tarief te bedingen. Wanneer u bijvoorbeeld meerdere klussen combineert kost dat minder dan wanneer u de twee klussen los van elkaar laat uitvoeren.

Ook het vergroten van de klus door bijvoorbeeld samen met de buren te doen verlaagt het tarief vaak. Wanneer u meerdere offertes aanvraagt en deze goed vergelijkt kunt u ook kijken waar u de beste prijs krijgt. Let goed op de prijs per onderdeel van de offerte en welke er überhaupt in staan vermeld. Het kan zijn dat het ene bedrijf bijvoorbeeld de huur van een steiger rekent en de andere daar later pas mee komt.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een vakman?

Om er zeker te zijn van een goed resultaat, een goede besparing en een comfortabelere woning, is het niet onverstandig om de klus uit te besteden. Maar hoe vindt u de juiste vakman?

Een aantal zaken zijn een goede indicatie voor de kwaliteit van het isolatiebedrijf. Uiteraard zijn zaken zoals prijs en locatie van de vakman een goed uitgangspunt. Lokale bedrijven zijn in ieder geval al voordeliger vanwege de reiskosten die dan niet aan de orde zijn.

Maar specifieke certificeringen zeggen ook veel. De brancheorganisatie van de isolatiebedrijven is VENIN en zij zien erop toe dat het isoleren volgens de afgesproken richtlijnen en met de juiste materialen gebeurt. U kunt dus kijken of uw vakman bij VENIN aangesloten is. De meest belangrijke certificeringen komen van SKG-IKOB en Insula Certificatie. Vraag uw vakman of hij deze certificeringen heeft, zo weet u zeker dat de kwaliteit goed is.