Home / Lasser

Vind een lasser in de buurt

Hulp nodig bij een las klus? Plaats gratis jouw klus en kom direct in contact met verschillende, gekwalificeerde lassers.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Aangesloten lassers:

Naam: Can Bleeker

Goedendag ik ben Djan (Can) ben een man…

Marcin  Mazurkiewicz
Naam: Marcin Mazurkiewicz

Hallo ik ben Marcin Mobiele lasser op lo…

Kasper Van Veen
Naam: Kasper Van Veen

Wij zijn gespecialiseerd in het maken va…

Vincent Keijsers
Naam: Vincent Keijsers

Studio Vincent Keijsers ontwerpt, ontwik…

Melvin Eppers
Naam: Melvin Eppers

Melvin’s metalworks is een jong bedrijf,…

Als woningbezitter heeft u altijd wel een bouwproject lopen. Er zijn klussen die u zelf kunt doen maar er zijn zeker ook specialistische klussen die u echt moet overlaten aan de professional.

Met name taken zoals metaal lassen kunnen gevaarlijk zijn wanneer u niet weet wat u doen moet. Een lasser verbindt onderdelen van metaal door middel van warmte of druk.

De meeste lassers zijn te herkennen aan hun lasbril en lasmal. Waar de verbinding moet komen wordt het materiaal vloeibaar aangebracht zodat een stabiele verbinding tot stand komt. Lassen is een behoorlijk specialistische vaardigheid.

De materialen en middelen dienen op de juiste manier te worden toegepast en samengesteld zodat er veilige en stevige constructies ontstaan. Daarom is het inhuren van een ervaren en erkende lasser wel zo verstandig.

Wat doet een lasser?

De taken van een lasser zijn diverser dan u misschien in de eerste instantie denkt. Zo maakt een lasser verbindingen door middel van verschillende lasmethodes op basis van tekeningen of werkinstructies.

Op basis van deze informatie bepaalt de lasser het te gebruiken materiaal en gereedschap. Het te verbinden materiaal moet dan worden gereinigd en het gereedschap moet juist worden afgesteld.

Bij alles wat de lasser doet moet hij of zij rekening houden en werken volgens de geldende normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu.

Hoe wordt de prijs van laswerk bepaald?

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen de prijs voor het laswerk. Zo heeft u zelf ook een hand in de opbouw van de prijs.

Hoe gecompliceerd is het project

Wilt u één rechte lasnaad en is er vooraf geen onderzoek nodig, dan is het zelfs mogelijk om de klus door een lasmachine te laten uitvoeren. Zo bent u het minste kwijt voor het werk.

Maar dit kan echt alleen als het gaat om echte eenvoudige werkzaamheden, zonder aparte naden of bochten.

Hoe ziet het laswerk eruit?

Laswerk met behoorlijk wat bochten en rondingen kosten u meer geld. Het werk kan dan niet door de machine worden uitgevoerd maar er moet een lasser mee aan de slag gaan. Dan zit er ook nog een verschil tussen de kosten van een leerling lasser of dat het echt een gecertificeerde lasser moet zijn.

Welke eisen worden er gesteld aan de certificaten van de lasser

Moet u worden voorzien in laswerk wat we wat vormen en naden heeft maar waar verder geen hoge technische eisen aan worden gesteld, dan kan een leerling lasser de klus voor u uitvoeren. Gaat het echt om een project waar veel technisch inzicht nodig is, dan moet u een volledig gecertificeerde lasser inschakelen. Deze lasser heeft een behoorlijke invloed op de prijs.

Hoe goed bereikbaar is het laswerk

Ook de locatie van het laswerk bepaalt de prijs. Daarmee wordt de locatie van het laswerk in het object zelf bedoeld. Als de lasser in een bepaalde houding moet werken speelt de neersmeltsnelheid bijvoorbeeld een belangrijke rol. Goed te bereiken laswerk, is minder duur dan laswerk wat dat niet is.

Groot aanbod van glazenwassers

Bij het inhuren van een glazenwasser moet u er rekening mee houden dat de prijzen voor het laten wassen van uw ramen onderling behoorlijk kunnen verschillen. De ene glazenwasser kan dan ook een stuk voordeliger zijn dan de andere glazenwasser. Om u een goed beeld te geven van redelijke prijzen hebben we een aantal voorbeelden. Een rijtjeswoning kost u gemiddeld tussen de 20 en 25 euro, voor een hoekwoning is dat tussen de 30 en 35 euro en een vrijstaande woning kost u tussen de 40 en 50 euro.

Hierbij wordt uitgegaan van alleen het wassen van de buitenkant van de ramen. Deze prijzen lopen op omdat deze woningen meer muren en dus meer ramen hebben. Houdt hierbij wel in uw achterhoofd dat de exacte prijs afhankelijk is van meer dan alleen het type woning, bijvoorbeeld het aantal ramen en de plaats van deze ramen. Het wassen van ramen op grote hoogte zal u altijd meer geld kosten dan het wassen van de ramen van de benedenverdieping.

Hoe vindt u de juiste lasser voor uw klus?

Plaats u duidelijk omschreven klus op onze pagina zodat lassers kunnen reageren. U kunt dan zelf een keuze maken met welke aanbieder u in zee wilt gaan. De kosten zijn uiteraard een uitgangspunt maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld de planning, garantievoorwaarden en de ervaring van eerdere opdrachtgevers.