Home / Loodgieter

Vind een loodgieter voor jouw klus

Kom in contact met een loodgieter bij u in de buurt. Plaats simpel en gratis een klus. en ontvang reacties van loodgieters door heel Nederland.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Loodgieters op klussersvinden.nl:

Jeroen Egbers
Naam: Jeroen Egbers

Maasduin Totaalonderhoud is een allround…

Naam: Oguz Gulgul

.

SARA Loodgietersbedrijf
Naam: SARA Loodgietersbedrijf

Buiten dat wij dé partij zijn voor compl…

Naam: Paul van Welt

Bij PECK Services denken wij in oplossin…

Vlad Chernov
Naam: Vlad Chernov

Naam: Vlad Chernov Bedrijf: Chernov.Serv…

Wat doet een loodgieter

Loodgieters dienen zich tijdens hun werkzaamheden te houden aan duidelijke voorschriften en veiligheidsregels. Als zij een klus aannemen, moeten zij hier ook van op de hoogte zijn. Een goede loodgieter heeft daarnaast gedegen kennis van bijvoorbeeld installatiewerk.

Soms kost het vinden van een goede loodgieter tijd. Veel goede loodgieters hebben het druk. Dat een loodgieter veel klanten heeft is echter geen brevet van vakmanschap, het is eerder een indicatie. Om een goede loodgieter te kunnen onderscheiden kan je de certificering, vergunningen en keurmerken checken.

Een van die certificaten is de algemene certificering van UNETO-VNI (branchevereniging) is bijvoorbeeld een goede indicatie. Probeer daarnaast te kijken voor welke andere handelingen of technieken je beoogde loodgieter gecertificeerd is.

Loodgieter met spoed gezocht?

Het komt met regelmaat voor dat je een loodgieter met spoed nodig hebt. Het kan je dan tijd en geld schelen als je een shortlist hebt met betrouwbare loodgieters in je buurt. Probeer een shortlist samen te stellen van enkele loodgieters, die het liefst 24 uur per dag bereikbaar zijn.

Pluis daarnaast nauwkeurig uit wat de spoed- en nachttarieven van deze loodgieters zijn. Hoewel het voor enkel noodgevallen is, wil niemand nog hoeven googlen naar de tarieven als net een leiding gebarsten is.

Wat kost een loodgieter

Bij de raming van de kosten voor een loodgieter kan je uitgaan van drie pijlers:

  • de voorrijkosten
  • kosten per uur voor de arbeid
  • kosten op de factuur voor bijv. materialen

Wat is een goed uurloon voor een loodgieter?
De meerderheid van de huurprijzen voor loodgieters vind je tussen de 25 en €50 per uur. daarbij is het goed om rekening te houden met de voorrijkosten die zij in rekening brengen. Als je geen acute klus zet die onmiddellijke aandacht verdient, dan is het zeker de moeite waard om bijvoorbeeld online de prijzen te vergelijken.

Het kan ook zijn dat je een nog goedkopere loodgieter vind die bijvoorbeeld voor €20 per uur werkt, maar dan kan het zomaar zo zijn dat er iets anders is met de situatie dan normaal. Bijvoorbeeld dat de persoon (deels) zwart werkt, illegaal of dat de klus in de avonduren plaatsvindt.

Tips voor het vinden van een goede loodgieter

Om een goede loodgieter te kunnen onderscheiden kan je de certificering, vergunningen en keurmerken checken. Een van die certificaten is de algemene certificering van UNETO-VNI (branchevereniging) is bijvoorbeeld een goede indicatie. Probeer daarnaast te kijken voor welke andere handelingen of technieken je beoogde loodgieter gecertificeerd is.

Vrijwel iedereen weet wat een loodgieter is, doordat we allemaal ooit met een loodgieter te maken hebben gehad. Wanneer je last hebt van een verstopte gootsteen, een waterboiler die niet langer thuis geeft of een versleten leiding die toe is aan vervanging; een loodgieter weet hoe en wat te doen. De werkzaamheden van een loodgieter zijn doorgaans zeer divers, al kan hij zich ook volledig toeleggen op bepaalde specialisaties. In het algemeen legt de loodgieter zich toe op deze werkzaamheden:

Besparen op een loodgieter

Hoe kan je besparen op een loodgieter? Er zijn een hoop klussen waarbij de hulp van een loodgieter zeer gewenst is of zelfs noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van nieuwe leidingen of het aansluiten van sanitair. Niet alleen is er kennis en ervaring nodig, maar er kunnen ook complicaties optreden, zoals een lekkage.

Maar een loodgieter is niet goedkoop. Toch is het niet per definitie zo dat de duurste loodgieter het beste werk aflevert. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, en zo te besparen op kosten, kan je het beste kijken naar eerdere ervaringen van consumenten met een bepaalde loodgieter.

Tegenwoordig zijn er een hoop websites waarop je loodgieters in een bepaald gebied met elkaar kan vergelijken. Op dit type websites kunnen consumenten een review achterlaten. Om een goed beeld te krijgen, kijk dan naar loodgieters met tenminste 10 recensies. Daarnaast kunnen vrienden en familie ook een goede bron zijn voor loodgieters met een passende prijs-kwaliteitverhouding. Een andere manier om te besparen op kosten voor de loodgieter, is door zoveel mogelijk klussen zelf op te pakken.