Home / Ontwerper

Ontwerper

Een ontwerper inhuren voor jouw klus? Plaats een klusopdracht en kom direct in contact met ontwerpers in jouw regio.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Aangesloten ontwerpers:

Mustapha  El Bouaiadi
Naam: Mustapha El Bouaiadi

Hallo allemaal ik ben mustapha 36 jaar n…

Francesco Hammad
Naam: Francesco Hammad

The bathroom is the place that defines t…

mees van de nes
Naam: mees van de nes

Mijn naam is Mees van de Nes en heb een…

Henk Dol
Naam: Henk Dol

Hedo Techniek, gevestigd in Lopik, is op…

Marieke Bakker
Naam: Marieke Bakker

wij als a.m.andersen ontwerpen, maken en…

De basis van grootschalige bouwwerkzaamheden is de bouwtekening. Zo weten de werkmannen precies de maten en indeling van de ruimtes. Ook bij het plaatsen van keukens, badkamers of een aanbouw voorkomt de tekening onduidelijkheid.

Om een goede tekening te kunnen maken is het van belang dat een ontwerper goed op schaal kan tekenen. Een aannemer weet dan precies hoeveel materiaal en mankracht er nodig is. Fouten in de tekening kunnen dus behoorlijk wat gevolgen hebben.

Het project loopt dan het risico dat er herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden en dit kost de aannemer extra uren en materiaal. Wilt u zeker weten dat de verbouwing goed van start gaat dan kunt u het maken van het ontwerp of de bouwtekening maar beter uitbesteden aan een ontwerper.

Een ontwerper zorgt voor een goede, duidelijke en gedetailleerde tekening waarmee de vakmannen uit te voeten kunnen.

Wat doet een ontwerper?

Een ontwerper schakelt u in om een ontwerp te maken voor een nieuwbouwproject, een constructieberekening, bouwtekening, aanbouw of nieuwe keuken. Er zijn ook ontwerpers die zich bezighouden met het stylen van het interieur.

Omdat het ontwerp nauw samenhangt met de uitvoerende werkzaamheden, werken ontwerpers nauw samen met projectontwikkelaars, aannemers, constructeurs en tekenaars om goede werktekeningen te maken.

De ontwerper ziet er op toe dat de vorm, bouw, indeling, kleuren en het materiaal passen binnen uw budget en smaak. Een aantal werkzaamheden van de ontwerper worden hier nader toegelicht.

Bouwtekening

Een bouwtekening is het ontwerp van project, het omschrijft het materiaal, de afmetingen en de vormgeving. Deze bouwtekening is dus behoorlijk belangrijk tijdens gedurende het gehele bouwproces. Door een ontwerper in te huren heeft u de zekerheid dat uw aannemer een goede tekening heeft om mee te werken. En daardoor weet u dat het project aan uw wensen voldoet.

Constructieberekening

Als u een omgevingsvergunning nodig heeft voor de verbouwing dan moet u de gemeente voorzien van een constructieberekening. Deze berekening toont dan aan hoeveel belasting de dragende delen zoals muren te verduren krijgen. Dit is van belang om de juiste materialen en de dikte daarvan te bepalen.

Ontwerp badkamer of keuken

Voor een efficiënte indeling van uw keuken of badkamer is het handig om een ontwerper in te schakelen. Een ontwerper heeft door zijn of haar kennis en ervaring vaak verrassende inzichten die uw woning een ruimtelijker maken. De kosten voor het ontwerp hangen samen met het soort ontwerp dat u wenst. Een schets is namelijk een stuk goedkoper dan een 3D-ontwerp voor uw nieuwe badkamer of keuken. Een 3D ontwerp heeft wel weer als voordeel dat het een beter beeld geeft van het resultaat.

Ontwerp tuin

Ook een tuin kunt u door een ontwerper laten ontwerpen. Dit is meestal wel een specialisatie die niet iedere ontwerper uitoefent. Bij deze ontwerpen komt ook behoorlijk wat kennis van planten en bestrating kijken. Kennis van de groei van planten, bloeiperiodes en grootte zijn belangrijk voor een mooi en functioneel resultaat. Indien u dat wenst kan er ook gekeken worden naar de verlichting in uw tuin. De hovenier kan dan aan de hand van het ontwerp aan de slag.

Wat kost een ontwerper?

De prijs is afhankelijk van het soort ontwerp. Een constructieberekening heeft een hele andere prijs dan een 3D-ontwerp voor uw badkamer.

Een uitgangspunt voor de prijsbepaling is meestal het uurtarief van de ontwerper in combinatie met de grootte van het project. Een constructieberekening van bijvoorbeeld een object tot 25 m² kost u gemiddeld tussen de € 450,- en € 600,-. Een bouwtekening gaat u meestal tussen de € 450,- en € 750,- kosten.

Een tuinontwerp tot 300 m² kost u tussen de € 250,- en € 600,-. En een 3D-ontwerp voor een badkamer kost gemiddeld € 250,- tot € 500,-.

Hoe vindt u een goede ontwerper?

Een goede omschrijving van de werkzaamheden maakt het aanbieders mogelijk om een goede offerte op te stellen voor uw klus. Door meerdere ontwerpers te vergelijken kunt u zien welke verschillen er in de prijzen zijn en wat er verder voor een voorwaarden van toepassing zijn.

Gezien de aard van deze klus is het handig om te weten wat er gebeurd als u het bijvoorbeeld niet eens bent met het ontwerp of dingen veranderd wilt hebben. Het is aan te raden om duidelijke afspraken te maken om zo te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan. Kijk ook naar garantie, planning en de recensies van eerdere klanten.