Home / Schilder

Schilder gezocht?

Op klussersvinden.nl vind je een professionele schilder bij jou in de buurt. Voor kleine klussen in en rondom het huis. Of grotere klussen en projecten. Plaats simpel en gratis je klus. Ontvang reacties van verschillende gekwalificeerde schilders.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Enkele van onze schilders:

Eric Jonkers
Naam: Eric Jonkers

Sinds 5 jaar werk ik voor mezelf en heb…

Paul Geerman
Naam: Paul Geerman

Voor al uw binnen, en buitenschilderwerk…

Naam: nedzhib nedhzibov

hallo ik ben nedzhib ik werk al 15 jaar…

Naam: jalal elmachouti

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf d…

Naam: Leendert Lettink

Allround timmerman met 15 jaar ervaring…

Een schilder voorziet verschillende materialen van een verflaag. Denk hierbij aan hout, metaal, beton, kunststof en andere materialen in of rondom gebouwen. Hierbij zijn onderhoudsschilderwerk en nieuwbouwschilderwerk de voornaamste taken.

Een schilder die woningen en gebouwen van verf voorziet, wordt ook wel een huisschilder genoemd. Zij hebben tijdens de lente en zomer veel werk en buiten die periode om een stuk minder.

Schilders die in de winter hun tarieven verlagen om toch aan werk te komen, worden ook wel winterschilders genoemd.

Wat zijn de exacte taken van een schilder?

Een schilder houdt zich voornamelijk bezig met het verrichten van nieuwbouw- en onderhoudsschilderwerk, maar ook met reparatie schilderwerk.

Deze klussen vinden zowel binnen als buiten plaats. Daarnaast schilderen zij losse objecten, zoals kasten en deuren en doen zij de voorbehandeling van ondergronden waarop geschilderd gaat worden.

Ook worden door schilders verfsystemen en laklagen aangebracht en zorgen zij voor de aanvoering van werkmateriaal, zoals ladders en trappen. Soms dienen schilders kleinschalig timmerwerk of tegelwerk te verrichten en nieuwe medewerkers of leerlingen te begeleiden.

Andere taken van een schilder

Een schilder houdt het dus niet alleen bij schilderen. Dat blijkt ook uit de andere bijbehorende werkzaamheden, zoals het plaatsen van beglazingssystemen, het afwerken van wanden en het beheren van de werkvoorraad. Daarbij melden zij eventuele tekorten. Alle verrichte werkzaamheden moeten daarnaast geregistreerd worden.

Op die manier kan gekeken worden hoeveel tijd er in bepaalde werkzaamheden gaat zitten. Een duidelijk overleg met opzichters, aannemers en collega’s is erg belangrijk. Zo weten zowel interne als externe betrokkenen wat er van hen verwacht wordt en zal de opdracht naar de wens van de klant worden uitgevoerd.

Materialen en gereedschappen

De materialen die een schilder zoal gebruikt zijn olieverf, acrylverf, linnen, olie, pigment, bindmiddel, terpentijn en emulgator. Zowel kunstschilders als reclameschilders en huisschilders gebruiken meestal dezelfde materialen.

Qua gereedschappen worden vooral penselen en kwasten gebruikt. Kunstschilders gebruiken daarbij ook een verfpalet, waarop zij de verf kunnen mengen en een paletmes om de verf uit te smeren op het schildersdoek.

Zo’n doek is vaak heel strak gespannen op een spieraam van hout of aluminium en staat op een schildersezel. Andere ezelsoorten zijn veldezels (driebenig en gemakkelijk in- en uit elkaar te halen) en atelierezels (groter en zwaarder voor de stevigheid).

De meeste schilders gaan aan de slag bij een gespecialiseerd schildersbedrijf. Op die manier hebben zij meer zekerheid, want zij bouwen pensioen op en zijn vrijwel zeker van opdrachten. Daarbij werken zij meestal in loondienst. Kunstschilders willen ook wel zelfstandig te werk gaan.

Een startende schilder in loondienst verdient gemiddeld 1700 euro per maand en het gemiddelde salaris voor schilders met ervaring ligt rond 2100 euro per maand. Wanneer je als schilder meer dan tien jaar ervaring hebt opgedaan, ligt je maandloon rond 2500 euro. Zelfstandige schilders factureren gemiddeld 30 euro per uur, exclusief BTW.

Werkdag van een schilder

Een schilder houdt zich met meer taken bezig dan schilderen alleen. Maar tijdens het schilderen zijn drie werkzaamheden het meest belangrijk: sauzen lakken en spuiten. Sausen is het aanbrengen van de muurverf op een ondergrond (meestal steen) en gebeurt met een kwast of roller.

De muurverf kan alle kleuren hebben en je kunt hierbij voor verschillende structuren kiezen. Lakken beschermt hout tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een langere levensduur van het schilderwerk. Bij spuiten wordt de muurverf of latex op de muur gespoten, waardoor de verf gelijkmatiger kan worden aangebracht. Zo voorkom je strepen op de muur.

Wat kost een schilder?

De globale kosten voor het inhuren van een schilder zien er per uur als volgt uit. Voor buitenschilderwerk op hout of muren wordt tussen 30 en 50 euro per uur gerekend, maar je kunt schilders in de meeste gevallen ook per vierkante meter betalen.

Binnen schilderwerk op hout en op muren en wanden kost gemiddeld 30 tot 40 euro per uur. Voor binnen schilderwerk op muren en wanden en voor spuitwerk wordt 25 tot 35 euro per uur gerekend. Houd er rekening mee dat materiaalkosten niet altijd bij de prijs inbegrepen zijn.