Home / Stukadoor

Vind een stukadoor voor jouw stucwerk

Een stukadoor nodig voor stucwerk? Plaats een klusopdracht en kom gratis en vrijblijvend in contact met stukadoors die u direct kunnen helpen.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Nieuwe stukadoors:

Leon Sneijers
Naam: Leon Sneijers

Reeds 27 jaar ervaring. Voor zowel binne…

Hasan Hasan
Naam: Hasan Hasan

Professioneel en betrouwbaar Stukadoor,…

AJW Bekkers
Naam: AJW Bekkers

Voor al uw schilderwerkzaamheden Voor al…

Naam: Gökhan Uzuner

Wij verrichten ons werk met uitstekend v…

Naam: Erik Keizer

Volgt

Bent u op zoek naar iemand om uw wanden en plafonds op te knappen, of heeft uw nieuwbouw woning nog afwerking nodig aan de wanden of het plafond?

Dan kan de stukadoor behoorlijk wat voor u betekenen. U kunt zelf aan de slag gaan maar aangezien het aanbrengen van stucwerk nogal nauw komt en niet iedereen dit kan is het inhuren van een ervaren stukadoor een aanrader.

Goed stucwerk is een goede ondergrond voor de rest van de afwerking of kan zelf als afwerking dienen. Als u niet precies weet wat u doet kan het zijn dat het stucwerk niet mooi op de muur komt en dan heeft u kans op een muur of plafond met slordig stucwerk.

Daarnaast kan het maar zo dat het stucwerk weer afbladdert als het niet goed aan de ondergrond hecht. Een professionele stukadoor weet wat er nodig is om uw klus snel en netjes te klaren.

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor kan meer voor u betekenen dan alleen het aanbrengen van stucwerk. Om een goed beeld te geven van wat een stukadoor voor u kan doen bespreken we een aantal taken op deze pagina.

Adviseren over stucwerk

Als u de muren laat stucen om deze behang- of sausklaar te maken zijn er andere materialen en middelen nodig dan wanneer het stucwerk tevens het eindproduct is. Als u het stucwerk zichtbaar laat, heeft u ook nog eens enorm veel opties.

Spachtelputz is een bekend materiaal, maar de badkamer kunt u ook laten stucen bijvoorbeeld met tadelakt of beton ciré. Wat u kiest hangt af van uw smaak en uiteraard het budget. De vakman kan u adviseren wat voor u de beste keuze is. Daarbij houdt hij niet alleen rekening met uw budget en smaak, maar natuurlijk ook met zaken zoals de ondergrond en de functie van uw wanden.

Aanbrengen stucwerk

Stucen is uiteraard de hoofdtaak van uw stukadoor. De stukadoor gaat netjes en secuur te werk. De voorbereiding is een belangrijk onderdeel, de stukadoor moet dan alles afplakken wat niet gestuct wordt.

Ook moet de wand indien nodig voorbehandeld worden. Het afvoeren van eventuele oude wandbekleding kunt u ook nog aan de vakman overlaten. Uiteraard kunt u een deel van deze voorbereidende werkzaamheden of een deel van de werkzaamheden achteraf zelf doen. Bijvoorbeeld het voorstrijken van wanden of het verwijderen van puin. Zo bespaart u kosten, het is wel verstandig om hier van te voren afspraken over te maken met de vakman.

Welke zijn er bij stucwerk

Laat u wanden of het plafond stucen, dan heeft u behoorlijk wat opties om uit te kiezen. Een snelle optie is het aanbrengen van spackspuitwerk. Uw vakman gebruikt daarbij een machine om het materiaal mee aan te brengen op de wanden of het plafond. Meestal wordt deze toepassing gebruikt bij een plafond, bij muren kan het ook als deze onbeschadigd en egaal zijn.

De vakman kan de muren natuurlijk voor u egaliseren zodat hij of zij er daarna overheen kan behangen of verven. Indien u stucwerk als afwerking van de muren wilt zijn er een aantal verschillende soorten pleisters waar u uit kunt kiezen. Denk hierbij aan spachtelputz, leemstuc, beton ciré en tadelakt. De laatste twee zijn zelfs geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld een badkamer.

Wat kost een stukadoor?

Als u ervoor kiest om een vakman de wanden of plafond af te laten werken dan rekent deze meestal een prijs per vierkante meter. Het type stucwerk bepaalt het materiaal en de werkwijze en dat beïnvloedt de prijs.

Iedere soort heeft een andere prijs en het ene kost meer tijd om aan te brengen dan het andere materiaal. Voor het sausklaar laten stucen van een muur mag u rekenen op een prijs tussen de € 10,- en € 20,- per vierkante meter. Het stucen van een plafond kost u tussen de € 15,- en € 25,- per vierkante meter.

Waar moet u opletten bij het inhuren van een stukadoor?

Bij de keuze voor een stukadoor is het raadzaam om foto’s te vragen van eerdere klussen van het bedrijf. Zo krijgt u een goed inzicht in het kunnen van de stukadoors. De prijzen per meter en andere randvoorwaarden zoals garantie en planning zijn ook handig om mee te nemen in de zoektocht.

Hoe verder een stukadoor moet reizen voor de klus hoe meer er daarvoor wordt gerekend en daarom zijn lokale werkmensen voordeliger.

Contact met geschikte stukadoors

U wilt uw woning voorzien van mooi sierpleister of wilt u de wanden laten egaliseren? U kunt dan de afweging maken om het zelf te doen of uit te besteden.

Door stucwerk uit te besteden bent u zeker van het beste resultaat. De vakman weet precies wat er allemaal nodig is voor uw wanden of plafonds om het beste resultaat te krijgen.

U vindt de geschikte vakman gemakkelijk via onze pagina. Plaats de klus en breng hem zo onder de aandacht van tal van ervaren vakmensen. Vergelijk dan niet alleen de prijzen maar ook de recensies van eerdere opdrachtgevers. Zo maakt u makkelijk de juiste keuze.