Home / Tegelzetter

Vind een tegelzetter in de buurt

Hulp nodig bij een tegelklus? Nieuwe tegels op een wand/vloer laten zetten? Plaats gratis jouw klus en kom direct in contact met verschillende, gekwalificeerde tegelzetters.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Aangesloten tegelzetters:

Naam: Leendert Lettink

Allround timmerman met 15 jaar ervaring…

Naam: sander van soest

als hoofd beroep ben ik allround timmerm…

Naam: sander Van soest

Ik ben allround timmerman ik heb lang mu…

Baktash Noorzai
Naam: Baktash Noorzai

BN all in klussen en onderhoud is een jo…

Appie Sabbar
Naam: Appie Sabbar

Welkom Ik ben appie stratenmaker Maar in…

Een nieuwe keuken of badkamer verdienen mooie en perfect geplaatste tegels op de muur of vloer. Scheve tegels of zelf losse tegels die binnen meteen weer van de muur vallen zien er gewoon niet uit.

Een mooi resultaat krijgt u door de juiste keuzes met betrekking tot het materiaal dat nodig is om de tegels te plaatsen, maar u moet ook weten hoe groot de voegen tussen de tegels moeten zijn en hoe u tegels snijdt zonder deze te breken.

Heeft u twee linkerhanden of geen zin om zelf aan de slag te gaan dan zijn er meer dan genoeg goede tegelzetters die deze klus met plezier voor u klaren.

Plaats bij ons gratis en vrijblijvend uw klus en kom direct in contact met goede tegelzetters.

Wat doet een tegelzetter

Een tegelzetter werkt als zzp’er of in loondienst bij een bedrijf. Maar dat maakt niet uit voor de werkzaamheden van de tegelzetter. Primair is een tegelzetter de specialist in het plaatsen van wand- en vloertegels.

Maar ook het repareren van tegels kan u aan een tegelzetter over laten. Een aantal veel voorkomende taken bespreken we hieronder.

Tegelwerk

Het plaatsen van wand- en vloertegels kunt u laten doen door een tegelzetter. Deze vakman of -vrouw kan tegels plaatsen in elke gewenste ruimte. Meestal zijn dat badkamers, toiletten of keukens. Tegelwerk plaatsen kan helaas niet op elke muur, kleinere oneffenheden kan een tegelzetter corrigeren met extra lijm. Bij grote afwijkingen moet de muur eerst gestuct worden.

Tegels repareren

Als er een hoekje van een tegel mist of er een scheur in een tegel zit kan een tegelzetter de reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Meestal kiest de tegelzetter ervoor om beschadigde tegels te vervangen. U moet dan wel voldoende reservetegels hebben om zo kleurverschillen te voorkomen. Als u geen reservetegels heeft dan is er nog de optie om de kapotte tegel te vervangen met een tegel die op een plek zit waar eventueel kleurverschil niet zo opvalt.

Wat kost een tegelzetter?

Het inhuren van een tegelzetter kost u gemiddeld € 35,- tot € 55,- per uur. De tijd die een tegelzetter nodig heeft bepaalt dus de daadwerkelijke prijs. Hoe veel tijd er nodig is hangt samen met het aantal vierkante meters en de maat van de tegels. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan vraag dan of u een projectprijs kunt afspreken. Dan weet u van te voren exact wat u betaalt. Houdt er wel rekening mee dat u ook nog materiaalkosten mag betalen.

Hoe werkt een tegelzetter?

Een schone muur is essentieel als beginpunt van de werkzaamheden. Tegels op de muur moeten verwijderd worden, dat is iets wat u zelf kan doen om kosten te besparen. Let dan wel op dat de muren niet beschadigd raken.

Als de muur dan leeg is kijkt de tegelzetter hoe de tegels op de muur gaan worden geplaatst. Dan wordt er ook gekeken hoe de tegels op de muur passen en hoe groot eventuele halve tegels moeten worden voor het beste resultaat. Dan wordt de juiste lijm gekozen en kan het tegelwerk gezet worden. Nadat de tegels zijn geplaatst worden deze gevoegd en worden de tegels en de ruimte schoongemaakt.

Hoe lang duurt het drogen van het tegelwerk?

Als de tegels op de vloer zijn gelegd moet u ongeveer 24 uur wachten voordat u zonder problemen over de tegelvloer kunt lopen. Als u vloerverwarming in uw huis heeft dan is het het beste om vier tot zes weken te wachten voordat u weer gaat stookt in de ruimte. Het is daarom aan te raden om een nieuwe vloer te leggen als het buiten niet te koud is. Hoe lang u precies moet wachten hangt van meerdere zaken af en de tegelzetter kan u daarover informeren.

Tegelzetter gezocht? Plaats dan nu gratis en vrijblijvend een klus

Bij ons vindt u veel tegelzetters die u graag willen helpen bij het klaren van de klus. Er is er altijd wel een beschikbaar voor uw klus. Door het plaatsen van uw klus op de site komt u in contact met stukadoors.

Indien er meerdere aanbieders reageren kunt u een selectie maken op basis van recensies en offertes. Zo vindt u gemakkelijk een passende en betaalbare stukadoor.