Home / Timmerman

Timmerman inhuren?

Vind een timmerman in de buurt. Plaats een gratis je klusopdracht en kom in contact met timmermannen in heel Nederland.

Hoe werkt klussersvinden.nl?

Op ons klusplatform vindt u klussers in diverse vakgebieden die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

 
 
1
 
 
Plaats uw klus

Vertel ons waar u naar op zoek bent in enkele simpele stappen.

 
 
2
 
 
Ontvang reacties

Uw klus komt terecht bij de juiste vakmensen. Zij doen u een vrijblijvend aanbod.

 
 
3
 
 
Vergelijk en kies uit

Vervolgens kiest u de de klusser die het beste bij uw klus past.

 
 
4
 
 
De klus uitvoeren

De klusser komt langs om uw klus uit te voeren naar tevredenheid.

Nieuwe timmermannen:

Naam: Rinus De jong

Meer dan 5 jaar ervaring in de stratenma…

Naam: Niyazi Ozer

Al jaren ben ik bezig bij een andere bed…

Naam: Mohamed Lalouchi

Hallo Wij zijn Klusbedrijf “Netjes”. Bin…

Naam: Onno Smit

Ik ben een allround timmerman.

Naam: Mitchell Schwartz

Al sinds mijn 18 de werkzaam als tegelze…

Wat doet een timmerman?

Een timmerman of timmervrouw houdt zich bezig met de bewerking van hout. Er wordt nieuwbouw of onderhoud verricht aan houten vloeren, kozijnen, deuren, ramen, wandelen en dakconstructies. Een timmerman wordt ook wel schrijnwerker genoemd in de meubelmakerij.

Om timmerman te worden kun je een mbo-opleiding Timmerman volgen op niveau 2 of 3. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in nieuwbouw, bouw- en werkplaats en restauratie.

Naast een diploma heeft een timmerman een Vca-certificaat nodig om aan te tonen dat hij of zij in staat is om veilig en milieubewust te werken.

Bouwwerken construeren, repareren en monteren (of een deel ervan) is wat een timmerman voornamelijk bezighoudt. Hierbij gaat het vooral om houten constructies. Een allround timmerman houdt zich hier in het algemeen mee bezig.

Er zijn ook timmermannen die zich met een specialisme bezighouden, zoals beton timmeren, meubelmaken en houtbewerken middels een machine.

Alle soorten timmermannen dienen voordat zij constructies gaan bewerken ook rekening te houden met de bouwtekeningen die bij de opdracht geleverd worden. Op die manier kunnen zij zich goed voorbereiden.

De werkzaamheden van een allround timmerman

Wat doet een timmerman verder zoal? Denk aan het repareren of monteren van deuren, trappen, plafonds, wanden, vloeren, kozijnen en dergelijke. Ook controleren zij de conditie van bestaande bouwwerken en constructies en bepalen zij de afmetingen en afstanden die nodig zijn. Wanneer die bepaald zijn, wordt het tijd voor het op maat zagen van houten platen en balken, indien nodig en het afwerken van aansluitingen en naden, bijvoorbeeld met kit. Om lekkage te verhelpen kan een timmerman ook onderhoudswerkzaamheden verrichten.

Welke materialen en gereedschappen zijn ervoor nodig?

Om zijn of haar werk goed te kunnen doen, heeft een timmerman of timmervrouw een aantal gereedschappen en materialen nodig. Denk hierbij aan ladders, steigers, planken, schroeven, bouten enzovoort. De meeste benodigdheden heeft een timmerman of -vrouw al in bezit, maar voor sommige opdrachten moeten gereedschappen of materialen gehuurd of gekocht worden. Wanneer je een van deze vakmensen inhuurt voor een klus, bespreek dan vooraf welk extra kosten erbij komen kijken om hem of haar de klus naar wens te kunnen laten klaren. Zo zijn beide partijen goed voorbereid en op de hoogte.

De inhoud van de gereedschapskist van een timmerman

Gereedschap waar een timmerman of –vrouw absoluut niet zonder kan, bestaat onder andere uit:

  • Boorgereedschap (oplaadbare boormachine(s) en slagboormachine(s));
  • Zagen (in verschillende soorten en maten, zoals een elektrische decoupeerzaag of een compacte fijne zaag);
  • Schroevendraaiers;
  • Hamers, drevels en nijptangen;
  • Beitels (om grendels of scharnieren te maken);
  • Waterpas (om te zorgen dat alles recht hangt of staat);
  • Meetgereedschap (potlood, rolmaat, maatlat, enzovoort);
  • Lijmklemmen (om materiaal waar houtlijm tussen zit samen te persen)

Waar kan je als timmerman aan het werk gaan?

Het werk van een timmerman speelt zich vooral af binnen bouw- en aannemersbedrijven of gespecialiseerde timmerbedrijven. Wanneer een timmerman allround inzetbaar is, zijn er meer mogelijkheden voor hem of haar om aan werk te komen. Gespecialiseerde timmermannen houden zich bijvoorbeeld grotendeels bezig met nieuwbouw, renovatie of andere timmerwerkzaamheden in een werkplaats. Daarnaast werken deze vakmannen en –vrouwen regelmatig samen met onder andere metselaars, stukadoors, uitvoerders, schilders en werkvoorbereiders. De gemiddelde timmerman werkt in loondienst, maar er zijn ook timmermannen die als zelfstandige te werk gaan.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Een timmerman begint de werkdag redelijk vroeg voor een werkbespreking met collega’s. Op dat moment wordt de huidige opdracht besproken en worden de taken verdeeld. Zodra het benodigde materiaal en gereedschap bepaald en ingepakt is, gaan de timmermannen naar de klant toe. Sommige opdrachten of klussen duren één dag, met anderen zijn zij soms weken bezig. Een timmerman moet technisch zijn en inzicht hebben om een klus goed te kunnen klaren. Iedere werkdag en opdracht zijn een nieuwe uitdaging en geen dag is hetzelfde. Daarom is het werk erg variërend.

Wat kost het om een timmerman in te huren?

Het uurloon van een timmerman varieert van 25 tot 30 euro per uur in de lagere klasse tot aan 40 tot 50 euro per uur in de hogere klasse. Bij het overeenkomen van een totaalprijs op basis van het uurloon moet duidelijk aangegeven worden of dit inclusief of exclusief BTW en reiskosten is. Wat men bereid is om te betalen voor een uur timmermanswerk is de huidige uurloon prijs van deze vakmensen. Spreek je een totaalprijs af voor een project, dan komen daar vaak nog een aantal kosten bovenop, zoals voorrijkosten, kosten voor het afvoeren van bouwafval en BTW.